Головна » 2020 » Листопад » 20 » Цифрові права та безпека для дітей
13:47
Цифрові права та безпека для дітей

Команда учнівського самоврядування школи, крім того, що організовує та бере участь у заходах, також навчається.

Так, упродовж останнього тижня самоврядуванці вивчали онлайн-курс "Цифрові права та безпека для дітей" від ГО "МІНЗМІН". Курс проходили у форматі телеграм-марафону: 7 навчальних відео за 7 днів. Щодня учні переглядали відео на конкретну тему, а потім брали участь у невеличкому обговоренні. Після обговорення останньої теми учні здали фінальний тест та отримали сертифікати про підтвердження участі в навчальному курсі.

Діти дізналися про свої права у соцмережах, а також про те, як мислити критично при перегляді новин, відрізняти правдиву інформацію від фейків, оновили знання про захист персональних даних, перевірили, наскільки безпечні їхні паролі та яку інформацію про користувачів збирає Гугл, Фейсбук, Інстаграм і Тік-Ток.

Звісно, що самоврядуванці не зупинилися лише на засвоєнні курсу, а взяли участь у флешмобі від організаторів - створили мініпроєкт на тему "Як захистити свою віртуальну особистість?" (Панчишин О., Башта А., Перегінець М.).

Своєрідним відзначенням завершення курсу став вечір кіно для учнівського самоврядування. Переглядали фільм "Соціальна дилема" - про вплив соцмереж на життя людей і про те, що говорять про соцмережі самі їхні розробники (радимо також для сімейного перегляду з дітьми-підлітками). Замість того, щоб казати чи сподобався фільм учням, вкажемо на такий факт: вже під час перегляду діти перевірили у своїх телефонах дані про те, скільки часу вони проводять у соцмережах. Дехто був здивований, дехто - заспокоєний.

Знання про цифрові права та безпеку варто мати та оновлювати не лише дітям, а й дорослим, на яких покладено ще більшу відповідальність за дії у мережі. Навчаймось у дітей - їхня допитливість та особливе світобачення можуть відкрити нам чимало важливих речей.

#digital_rights_ambassador

Переглядів: 143 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: