Головна » 2016 » Лютий » 26 » Поетичні читання до 145-ої річниці Лесі Українки
11:03
Поетичні читання до 145-ої річниці Лесі Українки

25 лютого 2016 р. - 145 років з дня народження української письменниці Лесі Українки. З нагоди події учителі молодшої школи, а саме Панасюк Н. М. та Гавор Н. Г., організували конкурс на краще читання віршів письменниці, участь в якому взяли учні 3 і 4 класів. Захід проходив в Актовому залі школи, де зібрались юні глядачі з початкової школи та жюрі (Купич І. Т., Козяр Л. Ю., Тимчишин С. Л.). За музичний супровід відповідав Козяр А. Л.

Учні декламували вірші і раннього етапу творчості Лесі Українки ("Конвалія", "Вишеньки" тощо), і вже цілком зрілі, "дорослі" твори, як наприклад, "Contra spem spero", "Скрізь плач, і стогін, і ридання...", "Ні, ти не вмреш, ти щастя поховаєш..." та інші. Обрамлювали поетичні читання пісні, які виконували третьокласники і четвертокласники.

Всі учні старанно підготувались до поетичних читань, та особливо вирізнявся серед читців Масник Михайло (3 клас), який і мімікою, і жестами, й інтонацією надзвичайно талановито проілюстрував вірш "Конвалія". Виразно, інтонаційно та чуттєво продекламували вірш "Без надії сподіваюсь" учні 4 класу - Феник Лілія та Федас Данило.

Підсумки конкурсу на краще читання віршів Лесі Українки:

3 клас

І місце - Масник Михайло ("Конвалія"), Врублевська Катерина ("Вишеньки")

ІІ місце - Війтів Соломія ("Як дитиною бувало..."), Пециляк Ярина (""Ні, ти не вмреш, ти щастя поховаєш..."), Бутинська Вероніка ("Мелодія")

ІІІ місце - Пелехата Анжеліка ("Мрії"), Стечкевич Вікторія ("Літо краснеє минуло")

4 клас

І місце - Федас Данило ("Без надії сподіваюсь"), Феник Лілія ("Без надії сподіваюсь"), Михайловська Діана ("Як дитиною бувало...")

ІІ місце - Мартиняк Марта ("На роковини Шевченка"), Дяк Анастасія ("Конвалія")

ІІІ місце - Бондарчук Юлія ("Мамо, іде вже зима"), Семчишин Юліана ("Літо краснеє минуло"), Чорна Софія ("Тішся, дитино, поки ще маленька..."), Мурина Ярослава ("Земле чужая...")

Переглядів: 384 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: