Головна » 2019 » Лютий » 6 » День безпеки в Інтернеті
11:06
День безпеки в Інтернеті

5 лютого - Міжнародний день безпеки в Інтернеті. Проблема необережного користування інтернетом та поширення приватних даних стала досить поширеною. Ось декілька правил безпечного користування Інтернетом, які систематично варто проговорювати з дітьми:

  1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.
  2. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.
  3. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.
  4. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то варто сповістити про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
  5. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.
  6. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.
  7. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

День безпечного Інтернету не пройшов безслідно і в СЗШ №96. Активно обговорювала з учнями цю тему на уроках інформатики вчитель Дмитрів Г. Р. Діти отримали цікаве завдання: знайти у мережі Facebook своїх двійників. Після виконання завдання діти побачили, наскільки легко знайти людину та дізнатися її особисті дані. Були зроблені відповідні висновки.

Крім того, учні школи та учасники самоврядування підтримали акцію "Ми - за безпечний Інтернет!", яка закликала слідкувати за тим, що ми виставляємо у соціальних мережах та берегти свою приватну інформацію.

Переглядів: 271 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: