Головна » 2021 » Листопад » 26 » День Гідності та Свободи
17:52
День Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначали День Гідності і Свободи, щоб згадати тих, хто віддав своє життя, здоров‘я, хто силою та волею боровся за Батьківщину та її незалежність, а також актуалізувати поняття "гідність" для нації та кожної особистості зокрема.

У СЗШ №96 класні керівники організовували тематичні виховні години, бесіди, круглі столи для учнів. Учителі історії Прайс Л.Ф., Матулкін М.В. та Антонишин Г.М. провели уроки, на яких розповіли учням історію боротьби українців за незалежність, продемонстрували дітям документальний фільм «Революція Гідності та Цінностей», заохотили дітей взяти участь у грі-реконструкції «Події на Майдані».

Учителі-предметники також інтегровували тему "Гідність" у свої уроки. Зокрема учні 10-х класів на уроці української літератури "Гідність у повсякденні. Іван Франко як приклад гідної особистості" (вч. Гарбарук С.Л.) досліджували поняття "гідність" із різних боків: підбирали синоніми й антоніми, обговорювали конкретні життєві ситуації - приклади гідності та недостойності, розглядали постать Івана Франка та з'ясовували, чому ж він усе-таки був взірцем гідності.

Учасники учнівського самоврядування урочисто підняли прапор з нагоди відзначення свята та долучилися до міського відеофлешмобу "Що для мене означає свобода?", перед тим провівши невеличку внутрішню телеграм-естафету на ту ж тематику, де кожен міг висловити думку про власне розуміння свободи.

Також до відзначення Дня Гідності і Свободи долучилися учні початкової школи. Класний керівник 1-А класу Свідницька Л.І. провела виховний захід, на якому діти вирізали долоньки єдності, а учні 1-Б класу (кл. кер. Мастикаш Ю.Ю.) робили символічні жовто-блакитні сердечка з побажаннями миру, щастя та добра Україні. Учні 2-А і 3-х класів створили красиві плакати на тему «Моя свобода».

Таким чином - заходами у школах, садках, вишах; по містах і селах; акціями, флешмобами та бесідами - щороку по цеглинці вибудовується гідність української держави та її громадян, про що не могло бути й мови ще 30 років тому. Революція Гідності, Майдан - важливе нагадування того, наскільки доцільно захищати принципи, які творять людяність у суспільстві.

Переглядів: 122 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: