Головна » 2016 » Листопад » 26 » День української писемності та мови
13:32
День української писемності та мови

9 листопада - день, коли Україна відзначає свято своєї писемності та мови після виданого у 1997 році Указу екс-президента Леоніда Кучми, у якому зазначено: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця".

Цього дня у СЗШ №96 проводились тематичні заходи. Учасники Учнівського самоврядування школи, а саме Департаменту з питань інформації (Андріана Горбата та Анастасія Николишин), організували виставку малюнків "Говори українською правильно!", на яких зображений відомий філологам та українолюбам харизматичний Лепетун Наталії Клименко.

Учні 5 - 6 класів взяли участь у Вікторині з української мови, що відбулась на 5 уроці у бібліотеці. Змагалось 6 команд, кожна з яких нараховувала 5 - 6 учасників. Вікторина поділялась на 4 тематичні блоки з відповідними завданнями: блок №1 - "Мовна головоломка" (розгадування ребусів), блок №2 - "Красне письменство" (перевірка орфографії), блок №3 - "Народ скаже, як зав'яже" (тлумачення фразеологізмів), блок №4 - "Оратор" (грамотність усного мовлення). У результаті конкурсів журі (Кучер О. С., Вовчанська М. М.) визначило переможців: 

  • І місце - команда 6-А класу (капітан - Оксана Вільк)
  • ІІ місце - команда 6-Б класу (капітан - Ольга Михайлик)
  • ІІІ місце - команда 5-А класу (капітан - Остап Кутко)

Решта команд відзначились у номінаціях "Мовознавці" (5-Б клас), "Кмітливі та допитливі" (5-В клас), "Кмітливі та грамотні" (6-В клас).

Вікторина не стала закінченням Дня писемності у 96-ій школі. На 6 уроці в актовому залі учні 10-х класів зіграли виставу, приурочену до свята. Виставу мали змогу побачити та оцінити учні 9 - 11 класів. Організатор вистави: Когут Г. Є. Музичний супровід: Козяр А. Л.

Переглядів: 410 | Додав: superman | Теги: учні, Вікторина, свято, День української писемності та мови, вистава, СЗШ №96 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: