Головна » 2018 » Березень » 7 » Форум-театр
17:29
Форум-театр

1 березня учні 9-В класу (Сизова Д., Іленьків А., Іваночко С., Рудь С., Тюмнева С., Якубовська Т., Панчишин Т., Матвіїв І.), які водночас є членами Учнівського самоврядування школи, здійснили постановку форум-театру на тему "Моя гідність - моя цінність", у якому показали та прокоментували проблему булінгу (цькування) серед підлітків. Керівник форум-театру - педагог-організатор Тимчишин С. Л.

Ідея зробити театральну постановку з'явилась після оголошення конкурсу на вищезазначену тему від НМЦО м. Львова. Дев'ятикласники виявили ініціативу, бо, за їхніми словами, "знущатись над іншими - погано", і вони хочуть про це сказати таким способом. Протягом листопада - грудня проводилась підготовка до форум-театру у формі тренінгів, обговорень, дискусій; відбувались бесіди та консультації зі шкільним психологом Чайкою Л. Й. та соціальним педагогом Єграшіною С. А. Протягом грудня - січня був створений сценарій, а протягом лютого проводились репетиції.

Сама форма постановки - форум-театр - нова для школи, для дітей, тому що передбачає не лише перегляд вистави, у якій показано ту чи іншу соціальну проблему, а й її (вистави) обговорення та коментування. Ведуча (джокер) після кожної сцени ставила питання до аудиторії, а після перегляду всієї постановки пропонувала змінити хід подій, щоб герої не прийшли до такого трагічного фіналу, який відбувся у виставі.

Попри несміливість, замкнутість аудиторії, все ж вдалось обговорити проблему булінгу та дійти певних висновків, а також актори вдало зімпровізували інакший хід тих чи інших ситуацій. Наприкінці вчитель основ здоров'я та християнської етики Мамчур М. В. висловила подяку організаторам форум-театру та зауважила, наскільки важливо робити такі заходи для профілактики різноманітних соціальних проблем в учнівському середовищі.

До речі, крім постановки форум-театру, учні зняли та змонтували соціальний відеоролик на ту ж тематику. 

Форум-театр сподобався глядачам, а самих учасників надихнув на подальшу працю. Тож чекаємо нових цікавих заходів від наших учнів.

Переглядів: 420 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: