Головна » 2018 » Березень » 29 » Година Землі
14:06
Година Землі

Нещодавно школи м. Львова долучались до Всесвітньої кампанії "Година Землі", яка проводиться щороку з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. По всьому світі люди вимикали світло на 1 годину. Окрім символічного вимкнення світла кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, установи та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища та ощадливого використання природних ресурсів.

Учні СЗШ №96 також долучились до "Години Землі" і проводили різні активності, присвячені кампанії.

Взимку учні 1 класу з керівником Панасюк Н. М. підгодовували пташок, розвішували годівнички.

21 березня учасники учнівського самоврядування брали інтерв'ю в жителів Сихова поблизу кінотеатру ім. О. Довженка і розповідали про Всесвітню кампанію "Година Землі". Люди реагували по-різному: хтось розповідав, що робить заради збереження навколишнього середовища (сортує сміття, здає батарейки, макулатуру, висаджує рослини чи підгодовує взимку пташок), хтось обіцяв підтримати кампанію і вимкнути на годину світло 24 березня о 20:30.

28 березня у СЗШ №96 проводилась виставка наукових проектів. Виставка була надзвичайно різноманітною і брали у ній участь діти від 1 до 11 класу. Учні початкової та молодшої школи вирощували рослини (2 клас - цибулю, 3-Б клас - різні городні рослини, 5-Б клас - квасолю, група продовженого дня - чорнобривці). Панасюк Н. М. (класний керівник 1 класу) представила роботи своїх вихованців попередніх років - "Нове життя вторинної сировини" (а саме металу). Учні 4 класу показали лепбуки із дослідженнями про писанки як символ Землі та давні вірування, пов'язані із ними. Цікайло Олег, Марко Мартиняк і Ковалюк Роман (9-А) презентували спрощену модель дії електроплити і своїм проектом викликали найбільший ажіотаж серед дітей. Майоренко Олександр і Вороняк Микола (10-В) зробили макет острова Робінзона Крузо поблизу Чилі. Гриців Назар і Мельничук (10-В) представили модель Сонячної системи. Майоренко Микола (10-В) зробив лазерну сигналізацію, застосовуючи свої знання з фізики, а учні 11-А класу Дуда Адріан і Грех Олена показали вироби з пластику (вторинна переробка пластмаси).

Також у школі проводиться збір використаних батарейок.

Таким чином, СЗШ №96 долучилась до Всесвітньої кампанії "Година Землі", провела цікаві заходи, які виховували бережливе ставлення до планети, а також які сподобалися та запам'яталися й учням, і дорослим.

Переглядів: 371 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: