Головна » 2018 » Січень » 2 » "Перлини галицької корони"
13:05
"Перлини галицької корони"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У грудні завершився проект "Перлини галицької корони", у якому брали участь учні 8-Г класу з керівником Антонишин Г. М. У ході проекту діти відвідали та вивчили безліч локацій Львова, пов'язаних з тим чи іншим культурним періодом: "Львів італійський" відкрився дослідникам у ренесансно-бароковій архітектурі на площі Ринок, зокрема в Італійському дворику; "Львів вірменський" - у суворих мурах Вірменської церкви; "Львів єврейський" ожив на Староєврейській та Сербській вулицях, які колись входили у середньовічний єврейський квартал, та на площі Арсенальній, де знаходилась найдавніша міська синагога; "Львів мусульманський" особливо відкрився на площі Д. Галицького біля пам'ятника Юрієві Кульчицькому - герою оборони Відня від турецького наступу, популяризатору кави в Європі; звичайно, не проминули школярі "Львова українського", репрезентованого пам'ятками староукраїнської та сучасної культури (мури на вулиці Підвальній, Порохова вежа, пам'ятник Іванові Федоровичу, Музей визвольної боротьби тощо). "Живі" інтерактивні уроки допомагала проводити координатор проекту Аліса Васильєва.

"Перлини галицької корони" учні завершили "збирати" у великій сесійній залі Львівської міської ради 19 грудня, де відбувся семінар на тему "Львів: від легенд до історичних фактів", а також історичний брейн-ринг, під час якого учні мали змогу продемонструвати свої знання про Львів.

Результатом проекту для учнів стали насамперед отримані знання, оригінальні, нетрадиційні уроки історії, які дали змогу краще пізнати Львів. У січні для всіх учасників відбудеться церемонія нагородження та подяки найактивнішим дослідникам рідного міста.

Переглядів: 366 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: