Головна » 2018 » Грудень » 17 » Театральне попурі "Сакральна основа української класичної драматургії"
19:23
Театральне попурі "Сакральна основа української класичної драматургії"

13 грудня у СЗШ №96 зібрались три театральні колективи м. Львова - колектив Львівської лінгвістичної гімназії, театральна студія ЦДЮТ Залізничного району (керівник Жарова Н. П.) та колектив СЗШ №96 (керівник Тимчишин С. Л.) - щоб показати уривки з п'єс корифеїв українського театру (М. Старицького, М. Кропивницького та І. Карпенка-Карого). Наскрізною лінією театрального дійства стала тема "Сакральна основа української класичної драматургії".

У трьох п'єсах, уривки з яких змогли переглянути глядачі - "Глитай, або ж Павук" М. Кропивницького (театральний колектив Львівської лінгвістичної гімназії), "Безталанна" І. Карпенка-Карого (театральна студія ЦДЮТ Залізничного району), "Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці" (театральний колектив СЗШ №96), головні герої страждають від того, що звертаються до чарів. Таким чином, у театрі корифеїв можна простежити моралізаторську, християнську ідею, яка протиставляється сучасній ідеї з обожнюванням магічного та надприроднього.

Театральний колектив нашої школи представили учні 10 та 11 класів: Вітик Вікторія (10-А), Городечна Катерина, Матвіїв Ірина, Муцин Іванна, Домарецька Оксана (10-Б), Камінська Емілія (10-В), Стибель Тарас (11-А). Учні гарно й тонко зіграли уривок з вистави "Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці", чим показали, що можуть відтворювати на сцені як комедійні та розважальні речі, так і складні й серйозні.

Переглядів: 306 | Додав: superman | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: