Головна » 2021 » Березень » 1 » Відзначення 150-річчя Лесі Українки
12:25
Відзначення 150-річчя Лесі Українки

Цього року Україна відзначала ювілей геніальної письменниці - 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Безліч різноманітних подій відбулося у нашій школі з цієї нагоди.

Інтерактивно пройшли тематичні заходи у 6-х класах (вч. Вовчанська М. М., Варениця В. І.). Діти взяли участь у навчальному квесті "Стежками Лесі Українки" (6-Б), бліц-вікторині (6-А, 6-В), конкурсі читання поезій Лесі Українки (6-В).

Цікаво відзначили 150-річчя письменниці й учні 7-8 класів (вчителі Когут Г. Є., Тютюнник Г. І., Нискогуз О. В.). У них відбулися тематичні уроки, літературні читання (7-А, 7-В, 8-В), уроки-подорожі "Лесиними стежками" (8-А, 8-Б).

Приємно, що до організації заходів долучилися не лише вчителі-філологи, а й класні керівники, які викладають інші дисципліни.

Так, виховну годину на тему "Ні, я жива... організували Гарматій О. О. та Вдовин О. М. спільно із Вареницею В. І. у 6-А та 6-В класах. Майстер-клас із виготовлення книги із віршами Лесі Українки проходив у 6-Г класі (кл. кер. Ладига О. С.).

У 10-Б класі (кл. кер. Дячук М. Л.) з нагоди відзначення 150-ої річниці від дня народження Лесі Українки відбулася виховна година "Обернуся в легенду". Учні підготували розповідь-біографію, переглядали презентацію про цікаві факти з життя письменниці, декламували вірші, а також позмагалися у літературній вікторині.

Звичайно, долучилися до святкування й наші наймолодші школярики - учні 2-Б, 3-А, 3-Б класів (вч. Дем'янчук Н. В., Процько Н. Б., Козяр Л. Ю.), у яких відбулися тематичні уроки та літературні читання поезій.

Крім того, привітаймо ученицю 9-В класу Дмитрах Вікторію (вч. Гарбарук С. Л.) зі здобутим другим місцем у номінації "Есе" міського літературного конкурсу "Лесиними стежками". 25 лютого до відзначення ювілею Лесі Українки відбулася церемонія нагородження учасників та учасниць конкурсу, де Вікторію нагородили димломом та призами.

"Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!" - дивовижно, наскільки справдилися ці слова щодо Лариси Петрівни Косач. Вивчаючи її творчість, відзначаючи заходи, приурочені її пам'яті, ми бережемо безцінний спадок, який залишила Леся Українка на віки.
 

Переглядів: 113 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: