Головна » 2018 » Листопад » 9 » Зустріч із Назаром Данчишином
15:38
Зустріч із Назаром Данчишином

9 листопада у бібліотеці СЗШ №96 відбулася зустріч учнів 10 - 11 класів із Назаром Данчишином - молодим поетом, науковцем, журналістом, працівником Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ "Львівська політехніка".

Назар нещодавно видав збірку поезій "Постання в повстанні" із передмовою письменника, дисидента Ігоря Калинця. Цю збірку молодий автор і представив учням: розповів, як вона з'явилася, що вплинуло та хто вплинув на його творчість, прочитав окремі твори. На зустрічі панувала особлива, душевна атмосфера. Розмова торкалася не тільки поезії та літератури, а й актуальних питань сучасності, у тому числі питання свободи слова та громадської позиції: "Не нарікайте, намагайтеся йти усупереч", - казав поет, адже за таким принципом жили і творили класики, як Тарас Шевченко, та шістдесятники й дисиденти, як Ігор Калинець. Піднімались також питання освіти, вибору майбутньої професії - тут все знову повернулось до Григорія Сковороди - ідея "сродної праці" актуальна й досі: "Робіть те, що вам до душі", - радив Назар Данчишин.

На оптимістичній, зворушливій ноті закінчилася ця зустріч. Учні та вчителі подарували поетові щиру подяку, Назар Данчишин - власну збірку у фонд бібліотеки школи.

 

Переглядів: 274 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: