Головна » 2016 » Травень » 23 » 30 років із дня Чорнобильської трагедії
11:55
30 років із дня Чорнобильської трагедії

26 квітня 2016 р. Україна згадувала події, що відбулись 30 років тому в м. Чорнобилі. Трагедія того дня відбилась на усіх наступних поколіннях й відбиватиметься ще довго. "Покоління Чорнобиля" - так називають усіх, хто народився після катастрофи.

Заходів, що вшановували пам'ять жертв Чорнобиля по всій Україні, не злічити. Учні нашої школи доєднались до одної зі всеукраїнських акцій - власноруч зробили пам'ятні листівки для ліквідаторів аварії на АЕС. Відповідальна за проведення акції у СЗШ №96 була Никитюк Л. М., вчитель образотворчого мистецтва та художньої культури.

Безліч культурних подій з цієї нагоди відбулось й у Львові. Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Державний природничий музей НАН України організували виставку інсталяцій "Відлуння Чорнобиля". Виставка складалася з робіт львівських школярів, які брали участь у міському конкурсі на кращу тематичну інсталяцію. Експозицію робіт конкурсу можна було оглянути в Державному природничому музеї впродовж трьох днів -  з 21 до 24 квітня, в години роботи музею. На виставці СЗШ №96 представила Боднар Христина (10-А клас) своєю талановитою роботою "Музей покинутого життя". Перед тим, 18 квітня, конкурс-огляд робіт на тему Чорнобиля відбувся у нашій школі. Участь взяли учні 7 - 10 класів.

Пам'ятні заходи проходили в Сихівському районі Львова, деякі з них організовували члени Учнівського районного парламенту, такі як флешмоб. Місце проведення флешмобу символічне - біля Львівського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення та пам'ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Учні згадали про таку ж катастрофу в Японії та США, показали ці країни разом з Україною через образи матерів-страждальниць. У флешмобі з 96 школи брали участь Адамів Анастасія та Шозда Ольга (8-Б клас).

Власні локальні заходи провела й наша СЗШ №96. 26 квітня на початку 2 уроку вся школа слухала радіолінійку та вшанувала загиблих хвилиною мовчання. Учні 9 - 10 класів на 6 - 7 уроках переглядали тематичний фільм про аварію на АЕС. 27 квітня класний керівник 5-В класу Гимон Л. М. зі своїми учнями організувала виховний захід в Актовому залі школи.

Переглядів: 351 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: