Головна » 2016 » Грудень » 12 » День Гідності та Свободи
16:36
День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи належить до тих свят, які дають привід не тільки для гордості, а й для суму.

Революція Гідності зламала шаблон режиму, що існував ще від початку незалежності України - режиму Кучми - Януковича із "совковими" коренями, та дала початок для самореалізації нового покоління, зробила це покоління почутим. Однак, разом з тим, Революція Гідності переросла в бойовище з чітко окресленою сюжетною лінією: криваві події на Майдані - анексія Криму - початок АТО - "гібридна" війна з Росією. Загиблих досі не меншає, психологічна травма українців ятритиметься ще довго.

День Гідності та Свободи відзначають 21 листопада з нагоди двох подій: першої, вищеназваної, Революції Гідності, а також другої - Помаранчевої революції 2004 року. Початок обидвох припав саме на цей період (чи це неспроста, скажуть історики та політологи). Саме в цей день вшановували пам'ять про ті події учні та вчителі 96-ої школи.

"Урок Гідності" - так можна назвати урок, який провела вчитель-історик у 7-Г класі Антонишин Г. М. На уроці виступили учні-десятикласники Михайло Шершун (10-А) та Ігор Лутчин (10-Б). Хлопці підготували хронологічний екскурс у події, що спричинили Революцію Гідності та розвивались після неї. Паралельно з доповідями проводилась дискусія щодо бачення тих чи інших моментів, ситуацій, реалій та постатей.

У той самий день до школи з метою провести лекцію завітали представники з ГО "Юнацтво", серед яких був і випускник нашої школи - Василь Юнак. За допомогою цікавих матеріалів, прикладів із життя та наочних засобів (презентації, відео, макетів) лектори допомогли учням зрозуміти, у чому полягає Революція Гідності, героїзм Небесної Сотні, учасників АТО, а також розповіли про хід та трагедію "гібридної" війни.

Крім названих заходів, звучала радіолінійка, також багато учнів з нагоди свята прийшли до школи у вишиванках. День Гідності та Свободи в СЗШ №96 не проминув безслідно.

Переглядів: 377 | Додав: superman | Теги: ГО Юнацтво, війна, День Гідності та Свободи, заходи, АТО, революція, Помаранчева революція, СЗШ №96 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: