Головна » 2015 » Грудень » 23 » День пам'яті жертв Голодомору
16:48
День пам'яті жертв Голодомору

Кожного року в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертвам Голодомору. В ту суботу, о 16:00 проголошується хвилина мовчання, а ще запалюються свічки по домівках та установах.

Акція "Запали свічку" прийшла і в нашу школу, тільки не в суботу, а в п'ятницю, 27 листопада. Але, окрім неї, у школі відбулось ще кілька заходів.

У холі школи стояв стенд із "незабудками пам'яті" на мапі України, поруч - стіл, на якому хліб, вишитий рушник, колоски. Член шкільного учнівського самоврядування, Діана Стечишин, підготувала поширене інформативне радіо-повідомлення, яке прозвучало на 4 уроці: передумови, причини виникнення Голодомору, статистичні дані, розповіді очевидців, наслідки та стан східноукраїнського населення після 1932 - 1933 років. Хоч подібну інформацію повторюють з року в рік, вона все одно незмінно вражає кожного. Після цього проминула хвилина мовчання, і в кожному класі запалили свічу.

Акцію серед громадськості провів також Учнівський парламент Сихівського району, серед яких були й наші самоврядуванці: учні на вулиці роздавали людям колоски та давали маленький шматочок хліба. Люди з розумінням поставились до акції: не кричали, не ставили питань, а просто приймали символічні дарунки. "Дай, Боже, щоб більше ніколи такого не повторювалось", - сказала якась жінка. Опісля, біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці  запалили свічки, які разом утворювали малюнок - колосок та роки Голодомору. 

Переглядів: 353 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: