Головна » 2016 » Грудень » 22 » Зустріч із Євгенією Кононенко
13:30
Зустріч із Євгенією Кононенко

15 грудня СЗШ№96 знову приймала гостю. Цього разу це була письменниця, перекладачка Євгенія Кононенко.

"Євгенія Кононенко є автором низки новел та багатьох перекладів. Вона перекладає з французької та англійської мов. Переклади з французької поезії друкувались у "Березолі" (1992 — Ч. 3—4), "Всесвіті" (1995 — Ч. 2) та інших виданнях. У її власному творчому доробку — поезії, оповідання та есеї, повісті та романи, декілька дитячих книжок, літературні переклади, культурологічні розвідки, журналістські статті та рецензії тощо. Книжки її оповідань, новел та есеїв перевидаються в Україні, перекладаються за кордоном і є темами наукових досліджень. Літературну творчість Євгенії Кононеко також відзначено багатьма літературними та книжковими преміями. Вона є лауреатом літературної премії «Гранослов», Всеукраїнського рейтингу «Книжка року», лауреатом Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п'єс «Коронація слова» та інших".

На зустрічі зі старшокласниками Євгенія Кононенко розповіла про важливі моменти зі свого життєвого та творчого шляху: де вона навчалась, де живе зараз, із якими видавництвами співпрацює, які твори написала та який стиль написання близький для неї. Крім того, письменниця звернула увагу на свою перекладацьку діяльність, зробивши акцент на творі "Люди з веснянками" Гюґо Гамільтона, який вона переклала з англійської. Пані Євгенія зауважила, що тематика цього твору актуальна та близька для українців, адже в її основу входить питання мови та двомовності. 

Євгенія Кононенко - цікава особистість сучасного українського творчого дискурсу. Вона любить прозу, рекомендує читати сучасних українських письменників - С. Жадана, М. Матіос, але й не нехтувати українськими класиками; каже, що хотіла б вивчити ще й німецьку мову. Письменниця відповіла на багато запитань та побажала учням успішного життєвого шляху.

Переглядів: 267 | Додав: superman | Теги: Зустріч, Євгенія Кононенко, СЗШ №96 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: