Головна » 2016 » Квітень » 06

14 березня у школі відбувся виховний захід, присвячений 202-ій Річниці з дня народження Т. Шевченка. Захід підготували учні 6-Г класу та їхній класний керівник Антонишин Г. М. За музичне оформлення відповідав учитель музики - Козяр А. Л.

Зал виглядав урочисто, учні - святково одягнені, із "Кобзарями" в руках. На сцені звучали уривки з творів Т. Шевченка, пісні, відомості з біографії поета. Свято проходило у гарній атмосфері, позитивному настрої.

Свято відвідали вчителі, батьки, учні.

Переглядів: 321 | Додав: superman | Дата: 06.04.2016 | Коментарі (0)

10 березня із нагоди Шевченківських днів у школі в 10-А класі відбувся "круглий стіл" на тему "Тарас Шевченко: митець, громадський діяч, індивідуальність". Спочатку учні розповіли про відомі їм факти з біографії поета, ознайомились із міфами про Т. Шевченка, які поширювала радянська влада. Після цього розпочались дебати. Клас розділився на уряд та опозицію, які мали захищати та доводити тези «Шевченко – не патріот» (уряд), «Шевченко – патріот» (опозиція). Діти, спершу спантеличені постановкою тез, активно взялись до обговорення. Результат вийшов неочікуваним: уряд зміг краще довести позицію, що Шевченко не патріот (незважаючи на те, що сам цієї думки не поділяв), ніж опозиція протилежну тезу. Учасники опозиції, маючи перед собою "Кобзар", підручники за докази брали тільки уривки деяких творів. Щоправда, деякі учасники уряду також не уявляли собі, як Шевченко може не бути патріотом. "Шевченко - ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: superman | Дата: 06.04.2016 | Коментарі (0)