Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Гурток шахів у школі
12:45
Гурток шахів у школі
2 жовтня у СЗШ №96 відбулася презентація діяльності шахового гуртка та з цієї нагоди зустріч із Назаром Фірманом, засновником Шахової академії, Миколою Костівим, тренером шахового гуртка у СЗШ №96 та Андрієм Волокітіним, Олімпійським чемпіоном із шахів.
 
Нагадаємо, 14 липня під час засідання сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу про затвердження Програми розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах м. Львова на 2015 - 2016 навчальний рік. Відповідно, у нашій школі з вересня функціонує шаховий гурток для дітей з 1-их по 9-ті класи.
 
Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити. Назар Фірман наголосив на цих факторах, пояснив, чому варто приділяти увагу саморозвитку власне через гру в шахи. Фірман, який сам є чудовим шахістом і який отримав чимало заслуг з даного виду спорту, розповів про власний життєвий шлях та розвиток себе як особистості, сказав, чим завдячує заняттям в шахи, як вони на нього вплинули. Його підтримав й Андрій Волокітін, заслужений майстер спорту. Він також розповів про те, як досягнув значних висот у шаховому спорті.
 
Першокласники на зустрічі теж неабияк потішили: розповідали про те, чого навчились: назви фігур, способи ходів, найпростіші елементи гри тощо. Директор, Богдана Євгенівна поділилася враженнями від зустрічі і висловила сподівання, що всі учні нашої школи досягнуть неабияких вершин у своєму житті.
 
Інформація про гостей зустрічі:
 
Назар Фірман - засновник Львівської шахової академії, турнірний директор, організатор, виконавчий директор Львівської шахової федерації, Міжнародний гросмейстер.
 
Андрій Волокітін - Міжнародний гросмейстер, заслужений майстер спорту, Олімпійський чемпіон із шахів, учасник збірної команди України з шахів.
Повний текст на сайті Львівської міської ради:http://city-adm.lviv.ua/portal-news/sport/227501-u-shkolakh-lvova-rozpochaly-pratsiuvaty-shakhovi-hurtky
Переглядів: 558 | Додав: superman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: