Головна » 2016 » Жовтень » 5 » XXIII Форум видавців та учні СЗШ №96
15:15
XXIII Форум видавців та учні СЗШ №96

XXIII Форум видавців у Львові цього року проходив з 15 по 18 вересня. Ця подія завжди грандіозна, як для видавців та освітян, так і для звичайних жителів міста, фанатів книг та читання. До Львова з'їхались відомі в Україні та світі особистості: Іван Андрусяк, Костянтин Москалець, Юрій Андрухович, Юрій Винничук, Роман Воробйов, Ігор Калинець, Януш Вишнеський, Фредерик Беґбеде, Паоло Джордано та багато інших. Упродовж Форуму відбувались зустрічі, концерти, презентації, майстер-класи; на цьому Форумі відбулась знаменна для України подія - зустріч із письменниками Нью-Йоркської групи: Богданом Бойчуком, Юрієм Тарнавським, Богданом Рубчаком...

Учні СЗШ №96 не залишились осторонь: одинадцятикласники побували і на книжковому ярмарку, і на літературній зустрічі, і навіть брали інтерв'ю у відвідувачів Форуму. Враженнями про подію поділилась Діана Стечишин:

Уже не вперше в нашому місті проводиться книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль, організатор якого ГО "Форум видавців". Мені та Ярині Діжак дісталась така можливість побувати в день відкриття. На Форумі зібралась неймовірно велика кількість прихильників книжок з різних країн світу. Ми поспілкувались з жінкою та її чоловіком, яка приїхала сюди з Америки. Їм надзвичайно сподобалось тут, жінка навіть купила дитячі книжки своїй внучці. Іншим людям, яких ми опитали, також сподобався цей ярмарок і вони придбали собі книжки. Читають всі: і маленькі, і старші, саме тому на Форумі можна було побачити людей різного віку. 
Крім книжкового ярмарку, в центрі міста проводились різні літературні зустрічі. Ми відвідали лекцію «Молода література і відео – без кордонів», де сучасні автори презентували свої вірші. Сучасна поезія має дуже глибокий філософський зміст, звичайній людині важко зрозуміти, що саме хотів нам сказати автор. 
Особисто мені сподобався цей захід, надіюсь, що він не останній. Потрібно якось відривати сучасне суспільство від комп'ютерів, телефонів та буденних проблем. На мою думку, саме книжки зможуть це зробити.

Переглядів: 349 | Додав: superman | Теги: учні, зустрічі, подія, книги, ярмарок, форум видавців, СЗШ №96 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: